OBS! Denna webb används för övning och tester för aktuell information gå till https://www.krisinformation.se

Koleraepidemi

Den smittsamma sjukdomen kolera har spridits i trakten av Rimbo i Uppsala län. Personer som vet att de varit i kontakt med smittade uppmanas att stanna hemma och ringa 112 för att kopplas till sjukvård.
Publicerades
Smittskyddspersonal i arbete. Foto: Jan Van del Vel, TT

Kolerasmittade förda till sjukhus

Tio personer har under måndagen och tisdagen konstaterats smittade av kolera i Rimbo kommun. Samtliga har först till infektionsklinik och isolerats. Kolera är en mycket smittsam sjukdom som bland annat sprids via vatten.

Koka allt vatten

Det är inte ännu inte känt var smittan kommer ifrån och allmänheten uppmanas att koka allt vatten, både för förtäring och som en försiktighetsåtgärd även det vatten som används för att tvätta sig.

Publicerades 2022-07-11

Explosion vid oljehamnen, Luleå

28 juli kl.18.30. Branden på Hertsön har spridit sig till oljehamnen och utlöst en explosion. Giftig rök drar in över Luleå. Samtliga boende i Luleå uppmanas att hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar och ventiler samt täta alla springor med handdukar.

Publicerades 2022-07-11

Trafikstockning på vägar ut från Luleå

En olycka på Bergnäsbron har stannat upp all trafik i båda riktningar. Trafikstockning på flertalet vägar ut från Luleå.

Publicerades 2022-07-11

Brand på Hertsön, Luleå

Lördagen den 28 juli utbryter en brand i ett grönområde på Hertsön, Luleå. Boende på Hertsön uppmanas att evakuera sina hem.

Publicerades 2022-06-08

Viktigt meddelande till allmänheten i Tomteboda

Brand i posthuset i Tomteboda. Räddningsledaren har utfärdat ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA. Allmänheten uppmanas att stänga ventilen och hålla sig inomhus.

Publicerades 2021-11-19

Ny kod i DEMO!

Nu är det senaste lanserat!

Till nyhetsarkivet

Taggar för denna sida: