OBS! Denna webb används för övning och tester för aktuell information gå till https://www.krisinformation.se

Detta är en gammal händelsesida om Branden i Luleå som startade 8 aug 2019

Branden i Luleå

Detta är en arkiverad sida med samlad bekräftad information från myndigheter och andra ansvariga aktörer om den branden i Luleå 2019. Sidan uppdateras inte längre.
Publicerades

Vid 14.30-tiden utbröt en brand på Hertsön i Luleå. Branden har spridit sig till bostadshus på Hertsön och till Uddebo oljehamn. Branden skapar en kraftig rökutveckling som är giftig.

Trafikstörningar 

Branden skapar kraftiga störningar i trafiken i Luleå. På Bergnäsbron är trafiken helt stoppad efter en tidigare olycka. Följ trafikläget via Trafikverkets hemsida.

Information till anhöriga och drabbade

Du som behöver vård eller stöd i samband med branden kan ringa 1177 Vårdguiden på telefonnummer 1177Information om vård och stöd finns även på 1177.se

Krisstödscentrum

Luleå kommun har öppnat ett krisstödscentrum dit allmänheten kan vända sig om de känner oro och vill ha någon att prata med efter det som hänt. Du kan kontakta dem per telefon 0920-45 30 00 eller besöka dem i Luleå. 

Publicerades 2022-07-11

Explosion vid oljehamnen, Luleå

28 juli kl.18.30. Branden på Hertsön har spridit sig till oljehamnen och utlöst en explosion. Giftig rök drar in över Luleå. Samtliga boende i Luleå uppmanas att hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar och ventiler samt täta alla springor med handdukar.

Publicerades 2022-07-11

Trafikstockning på vägar ut från Luleå

En olycka på Bergnäsbron har stannat upp all trafik i båda riktningar. Trafikstockning på flertalet vägar ut från Luleå.

Publicerades 2022-07-11

Brand på Hertsön, Luleå

Lördagen den 28 juli utbryter en brand i ett grönområde på Hertsön, Luleå. Boende på Hertsön uppmanas att evakuera sina hem.

Till nyhetsarkivet