OBS! Denna webb används för övning och tester för aktuell information gå till https://www.krisinformation.se

Nyheter

Här hittar du de senaste nyheterna.
Publicerades

Explosion vid oljehamnen, Luleå

28 juli kl.18.30. Branden på Hertsön har spridit sig till oljehamnen och utlöst en explosion. Giftig rök drar in över Luleå. Samtliga boende i Luleå uppmanas att hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar och ventiler samt täta alla springor med handdukar.

Publicerades

Trafikstockning på vägar ut från Luleå

En olycka på Bergnäsbron har stannat upp all trafik i båda riktningar. Trafikstockning på flertalet vägar ut från Luleå.

Publicerades

Brand på Hertsön, Luleå

Lördagen den 28 juli utbryter en brand i ett grönområde på Hertsön, Luleå. Boende på Hertsön uppmanas att evakuera sina hem.

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Tomteboda

Brand i posthuset i Tomteboda. Räddningsledaren har utfärdat ett viktigt meddelande till allmänheten, VMA. Allmänheten uppmanas att stänga ventilen och hålla sig inomhus.

Publicerades

Ny kod i DEMO!

Nu är det senaste…

Publicerades

Viktigt meddelande till allmänheten i Gävle och Älvkarlebyns kommuner

Uppdatering 4/6 klockan 20.30: Meddelandet gäller inte längre. Faran är över.

Publicerades

Anpassade restriktioner införs 1 juni

Smittspridningen av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Sverige. Datumet för när anpassningar av restriktioner och förbud kan börja gälla skjuts därför fram till den 1 juni.

Publicerades

Barn och unga kan spela match utomhus

Nu blir enstaka matcher och idrottstävlingar utomhus möjliga för barn och unga födda 2002 eller senare. Det har Folkhälsomyndigheten beslutat.

Publicerades

Gravida i riskgrupper kan vaccineras

Gravida med förhöjd risk för svår sjukdom kan vaccineras, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Publicerades

Fortsatt paus för Janssens vaccin

Folkhälsomyndigheten har beslutat att avvakta användningen av vaccinet från Janssen i alla åldersgrupper. Vaccinet rekommenderas inte till personer under 65 år och de över 65 år kommer att hinna få andra vacciner innan Janssens vaccin kan levereras.

Publicerades

SMHI varnar för höga flöden i Värmland

SMHI går ut med en klass 2-varning för höga flöden från måndag eftermiddag.

Publicerades

Viktigt att agera mot trängseln

Alla följer inte Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att bromsa smittspridningen. Under den gångna helgen tog smittskyddsläkaren i Region Stockholm beslut om att stänga restaurangverksamheter.

Publicerades

Folkhälsomyndigheten: Studentfirandet blir småskaligt

Årets studentfirande närmar sig, men det blir annorlunda i år. Examensceremonier är möjliga, men de måste anordnas på sådant sätt att smittspridning minimeras, menar Folkhälsomyndigheten.

Publicerades

Arbeta säkert inom äldreomsorgen en prioritet

Folkhälsomyndigheten vill öka på kunskap och visa på konkreta åtgärder för att minska smittspridning och dödsfall inom äldreomsorgen. Ansvaret ligger på verksamheterna och deras huvudmän, men stöttning med kunskap och expertis ska underlätta arbetet.

Publicerades

Folkhälsomyndigheten: Smitta på äldreboenden måste stoppas

Verksamhetsansvariga i äldreomsorgen måste agera förebyggande och vidta åtgärder för att minska risken för spridning av covid-19 på särskilda boenden. Det betonar Folkhälsomyndigheten.