OBS! Denna webb används för övning och tester för aktuell information gå till https://www.krisinformation.se

Nyheter för september

Publicerades

Test: Luleå - stopp i trafiken vid Bergsnäsbron på grund av olycka

Det råder totalstopp i trafiken på Bergnäsbron i Luleå efter en olycka, uppger Trafikverket. Myndigheten uppmanar allmänheten att använda andra färdvägar om man vill ta sig ur staden.

Publicerades

Test: Brand i Luleå

En markbrand startade på eftermiddagen på Hertsön i Luleå. Branden har spridit sig mot de centrala delarna av staden. Räddningstjänsten är på plats men branden är ännu inte under kontroll, enligt Polisen.

Publicerades

Test: Eldningsförbud i Norrbotten

Från och med nu råder det totalt eldningsförbud i hela Norrbottens län, enligt ett myndighetsmeddelande från Räddningstjänsten.

Publicerades

Test: Viktigt meddelande till Fagerhult, Högsby kommun

Dricksvattnet i Fagerhult innehåller förhöjda halter av koliforma bakterier, enligt vattenprover som Högsby kommun tagit. Boende i området rekommenderas koka vattnet innan det används till mat och dryck.

Publicerades

Testar en nyhet

ingressen

Publicerades

Test: Viktigt meddelande till allmänheten i Luleå, Norrbottens län

Det brinner i en industrilokal i Storheden, med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att stänga fönster, dörrar och ventilation.

Publicerades

Test: Klass 2-varning för stora regnmängder i södra Sverige

Under måndagen utfärdade SMHI en klass 2-varning för mycket stora regnmängder och kraftig åska i Skåne och Blekinge län. Ovädret kan leda till översvämningar och störningar i el- och telenäten.