OBS! Denna webb används för övning och tester för aktuell information gå till https://www.krisinformation.se

Mobilapp för Krisinformation.se

I appen, som finns för Android och iOS, kan du utöver nyheter från Krisinformation.se få varningar från SMHI och trafikinformation från Trafikverket. Även varningen Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) går ut i appen.
Uppdaterades

Du väljer själv vilka geografiska områden du vill följa. I appen hittar du även checklistor för hur du kan förbereda dig för allvarliga händelser. Med hjälp av checklistorna kan du förbereda dig för till exempel strömavbrott och översvämningar eller få tips på hur du kan skydda din dator och din telefon mot intrång.

Integritetspolicy

Krisinformation samlar statistik i förbättringssyfte. Inga uppgifter som kan kopplas till person eller enhet lagras. Har du frågor eller synpunkter om appen, mejla gärna till oss på redaktionen@krisinformation.se.

Olika nyhetsflöden

I apparna för Android och iOS går det att ta emot nyheter från flera olika källor. Förutom Krisinformation.se finns även varningar från SMHI och trafikinformation från Trafikverket.

I inställningarna kan man välja för vilket eller vilka geografiska områden man vill få nyheter samt hur lång tid nyheter ska sparas i nyhetslistningen.

Viktigt meddelande till allmänheten (VMA)

I apparna publiceras även varningar, Viktigt meddelande till allmänheten (VMA). Dessa varningar skickas ut av den som hanterar en olycka eller händelse, till exempel en räddningsledare vid en brand, när de snabbt måste nå ut med en varning till allmänheten. 

Notiser

Vi har valt att alltid publicera VMA i appen och att alltid skicka ut en notis till alla oavsett vilka val som gjorts i de geografiska inställningarna till appen. Under våren 2019 arbetar vi med ett utvecklingsprojekt med syfte att möjliggöra att användaren själv kan välja vilka län hen vill få VMA för.

Den som inte vill ha några notiser för VMA måste gå in under telefonens inställningar för appar och blockera appens möjligheter till notiser/aviseringar.

Taggar för denna sida: